Espai Fototracks

A Objectivament volem dedicar al Montserratí Fronteraels Fototacks (*) de 2016. Una iniciativa per al coneixement i la divulgació d'un període històric que abasta des dels inicis del S VIII fins ben entrat el XII a través de passejades fotogràfiques pels escenaris que les escasses fonts, la toponímia o els estudis publicats ens descobreixen.

Gairebé 400 anys d'ocupació sarraïna ens han deixat cròniques de ratzies i conquestes, topònims suggerents com Ashbaragira (Esparreguera), mal noms de lloc com la "Torre del Moro" de Collbató, històries populars com la pluja d'espases salvadores, i fins i tot proves arqueològiques que ens fan volar la imaginació com les restes del pont andalusí del Cairat (al-qarya segons alguns).

Us convidem a fotografiar la frontera d'en Wâqid, el turó de la Salindanga, les Ermites de la reconquesta d’en Guifré… Us convidem a fotografiar el territori i l’empremta d’una història oblidada.

+Mes info aquí

FOTOTRACKS 2016

(1): La frontera nord d'en Wäqid   +Mes info aquí
(2): El pont andalusi del Cairat +Mes info aqui

(3): Castells de reconquesta  +Mes info aqui


(*) Fototracks es una activitat proposada per ObjectivaMent que combina en una sola proposta fotografia i senderisme, i es defineix com a una activitat física, lúdica i cultural, a l'aire lliure, generalment seguint camins o senders prèviament marcats per l’organització, i amb la finalitat de gaudir i fotografiar la natura, els paisatges i els seus elements d'interès històric i cultural.

Els Fototracks son oberts a tothom. Per a cada Fototrack, la organització proposarà i publicarà un sender o track concret com a objectiu. Els participants podran recòrrer el track, o be de forma autónoma a qualsevol dia i a qualsevol hora que desitgin, o be en sortides tutoritzades en dies concrets que proposarà l’Associació.

Tots els membres de l’Associació podràn compartir les seves fotografies en el grup de treball i anàlisi que ObjectivaMent mantindrà obert i públic a les xarxes socials amb aquesta finalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada